Άνοιγμα Τραπεζικού Λογαριασμού στην Ελβετία

Οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και η μεγάλη οικονομική κρίση από το 2010 έως και σήμερα σε συνδυασμό με την αποτυχία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος να εμπνεύσει την ασφάλεια των καταθετών του, δημιούργησαν την ανάγκη ενός ασφαλούς «λιμανιού» για τους Έλληνες καταθέτες.

Εμείς, στα πλαίσια της 8ετούς παρουσίας μας στην Ελβετία και αφουγκραζόμενοι τα παραπάνω, δίνουμε τη δυνατότητα δημιουργίας τραπεζικού λογαριασμού σε μία από τις συνεργαζόμενές μας ελβετικές τράπεζες. Έτσι εξυπηρετείται η ανάγκη για ασφάλεια των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών, και αυτό στον πυρήνα του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, την Ελβετία.

Διαδικασία

  Ο νέος πελάτης, που επιθυμεί το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα, δεν έχει παρά να ακολουθήσει τα παρακάτω απλά βήματα :
 1. Συμπλήρωση της καρτέλας με τα προσωπικά του στοιχεία (παρακάτω στον σύνδεσμο «Συμπληρώστε την φόρμα») και υποβολή της σε εμάς μαζί με ένα αντίγραφο (έγχρωμο) του διαβατηρίου ή της ταυτότητάς του.
 2. Σύνταξη ενός σύντομου προφίλ του πελάτη με σκελετό την απάντηση στις ερωτήσεις, τις οποίες θέτουμε, (βλέπε το αρχείο «Προφίλ πελάτη») και υποβολή τους στο site της εταιρείας. Οδηγίες και ο σύνδεσμος για το Προφίλ πελάτη θα δοθούν με email αμέσως μετά την συμπλήρωση της φόρμας προσωπικών στοιχείων.
 3. Μετά την πάροδο 5-10 ημερών, ο πελάτης λαμβάνει ταχυδρομικά από εμάς τις τραπεζικές συμβάσεις ανοίγματος λογαριασμού, τις οποίες, αφού τις υπογράψει, μας τις στέλνει επίσης ταχυδρομικώς.
 4. Σε διάστημα 10-15 ημερών παρέχουμε στον πελάτη το ΙΒΑΝ του νέου λογαριασμού του σε επιστολή της τραπέζης, την οποία λαμβάνει αργότερα ο ίδιος ταχυδρομικά από την τράπεζα.
 5. Με την επιστολή, όπου αναφέρεται το νέο του ΙΒΑΝ, ο πελάτης μπορεί να πάει στην ελληνική τράπεζα με την οποία συνεργάζεται και να εμβάσει τα χρήματά του στον νέο του λογαριασμό στην Ελβετία.

Πλεονεκτήματα :

 • Πλήρης ασφάλεια των τραπεζικών καταθέσεων και θωράκισή τους από οποιεσδήποτε κοινωνικοπολιτικές – οικονομικές κρίσεις στην Ελλάδα.
 • Δυνατότητα Internet Banking.
 • Δυνατότητα πιστωτικής – χρεωστικής κάρτας.
 • Δυνατότητα άμεσης ή έμμεσης διαχείρισης με σημαντικά οφέλη.

Μειονεκτήματα :

 • Ως μόνο μειονέκτημα σε μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να θεωρηθεί το γεγονός ότι ο πελάτης της Ελβετίας στερείται της άμεσης πρόσβασης στα χρήματά του (ανάληψη), όπως θα έκανε στο ταμείο της ελληνικής του τράπεζας. Αντίθετα, η πρόσβαση στα χρήματά του εκτελείται σε χρονικό διάστημα 3 ημερών με έμβασμα από τον τραπεζικό του λογαριασμό στην Ελβετία στον ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο ο ίδιος θα υποδείξει κατόπιν σχετικής εντολής προς την ελβετική του τράπεζα.

Κοστολόγιο – Χρεώσεις

Το κόστος για το άνοιγμα ενός τέτοιου λογαριασμού προς τον πελάτη ανέρχεται στο ποσό των 500 € και πληρώνεται στην εταιρεία κατόπιν της χορήγησης από εμάς του ΙΒΑΝ και της σχετικής επιστολής της νέας τράπεζάς του προς αυτόν. Το παραπάνω κόστος μπορεί και να μηδενιστεί σε περίπτωση που ο πελάτης αποφασίσει να συμμετέχει σε άμεση ή έμμεση διαχείριση επί των χρημάτων του. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

Το κόστος συντήρησης – διαχείρισης του λογαριασμού ανέρχεται στο 0,9 % ετησίως πληρωτέο προς την τράπεζα σε 4 ισόποσες 3μηνιαίες δόσεις ετησίως. Ακόμη, όμως, και αυτό το κόστος μπορεί να αποφευχθεί εφόσον συντρέχουν οι λόγοι της προηγούμενης περίπτωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ. Το επιτόκιο των καταθέσεων στην Ελβετία είναι 0 %.


Δημιουργία νεου Λογαριασμού στην Ελβετία Συμπληρώστε σήμερα την αίτησή σας online

Συμπληρώστε την φόρμα

Είσοδος ή Εγγραφή

Είσοδος με το Facebook

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; / Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;